10 dolog, amivel szembesülnöd kell, ha macskát tartasz

Szereti a dobozokat, döglött madarakat behozni, és néha hisztisebb, mint egy tinédzser. Hát persze, hogy a macskádról van szó! következzen 10 dolog, amivel szembesülnöd kell, ha macskát tartasz:

1.) Teljesen mindegy milyen évszak van, de macskaszőr az mindig van. Még az új, fel sem vett ruhádon is. Kifordítva és felakasztva tárolod? Akkor is. Szőr mindenütt.

1

2.) Nem is gondolnád, de igaz: a macskák még a bőr bútorokat is képesek szétkarmolni.

2

3.) Ha feledékeny gazdi vagy könnyen találhatsz a földön a rántott húsból, vagy egyéb kajákból ha nem helyezed gondosan cicabiztos helyre.

3

4.) A cicák szeretnek minél magasabban és a legfurább helyeken lenni: erre nagyon alkalmas az ajtó teteje, mosógép vagy a tévé! Természetesen jól érzik magukat a szekrényeken, nem beszélve az üveggyűjteményed közötti szlalomozásról.

4

5.) Bármennyire is szeretnéd egyedül kiélvezni a reggelit/ebédet/vacsit, a macska bizony megérzi, hogy valami finomságból ki akarod hagyni, ezért bosszúból a kerek szemeivel és dörgölőzésével még az evőeszközt is kilöki a kezedből. Esélyed sincs. 🙂

5b

6.) Ha cicabiztosítva van az ablakod (hogy ne tudjon kijutni, a frászt hozva rád ezzel), a madarakat nézve igen csak fura hangokat ad ki, ami valljuk be nem éppen kellemes a hajnali órákban.

5

7.) Még a legimádnivalóbb macskákkal is előfordulnak nézeteltérések: és ha nem a játékegerét pofozza fel, akkor te leszel az áldozat! Igen, ezért van a legelhivatottabb macskatulajok kezén is mindig 1-2 kis karmolásnyom.

7

8.) Aztán például ott van az is, amikor gépelni próbálsz, de a macskának fontosabb dolga van. A billentyűzeten. Az ujjaidon.

8

9.) Igazán aranyos tud lenni, amikor éjszaka úgy dönt, hogy a hasad a legkényelmesebb a számára, de nem tudsz nem felébredni a rád huppanó plusz kilókra. Arról nem is beszélve, amikor lezsibbadt tagokkal ébredsz, mert a macska rajtad töltötte az éjszakát.

9

10.) Ha úgy döntesz, játszol vele, ő aludni akar –  ha simogatni akarod, ő persze játszani. Így megy ez – de persze a világért sem válnánk meg a legkedvesebb cicáinktól!

10