7 indok, miért jó, ha van egy macskád

A magány legjobb ellenszere

A macskák szívesen ülnek az öledbe, remek társaságot nyújtva. Nem dumálnak vissza és elképesztően jó érzés velük beszélgetni és persze nincs annál szívmelengetőbb, mint hazaérkezni oda, ahol várnak.

10

Játék a gyerekekkel

Ha a gyerekeid folyton nyüzsögnek és egy perc szabadidőd sincs már magadra, akkor szerezz be nekik egy macskát! Biztos lehetsz benne, hogy óriási örömmel fognak játszani a cicával és órákig lekötik egymást.

6

Élj vele egészségesebben

A macska gyógyító ereje bizonyított tény. Magas vérnyomásra vagy szívproblémákra is jótékonyan hat a dorombolása.

11

Pontatlan vagy szétszórt vagy?

Ha macskatulajdonos leszel, egy élő vekkert is nyersz vele és pontosan tudni fogod mikor van reggel hat óra, hiszen ha kedvenced reggelizni szeretne, akkor nem fogja hagyni, hogy még egyszer lenyomd a “szundit”, még vasárnap sem…

5

A stressz legjobb ellenszere

Hiába vagy ideges, ha a kedvenced hozzád szeretné dörgölni magát, nem hagyhatod figyelmen kívül, hogy játszani szeretne veled. A macskával való törődés kizökkent a mindennapi gondokból, lelassít és megnyugtat.

2

Segít az alvásban

A macskák imádnak éjszaka a lábunknál aludni, de az egyenletes dorombolásuk és szuszogásuk segíthet megpihenni akár a nappali órákban is.

3

Szomorú vagy?

Ha rossz a kedved a macskád hatványozottan érzi azt, de dorombolásával és szeretetével elfeledtetni veled az éppen aktuális bánatodat, hiszen neki te vagy a legfontosabb.

1