7 különlegesen szép macska fajta

Hazánkban nem mindenki tudja, hogy a házimacskákon felül egészen különleges fajták is léteznek, hiszen itt még nem annyira „divat” fajtatiszta cicákat tartani. Következzen 7 különlegesen szép macska fajta, melyek akár többszázezer forintba is kerülhetnek.

Brit rövidszőrű

A fajta őse a brit házimacska, melynek kerek feje és robusztus, masszív alkata volt. Ezeket a vonásokat a brit cica mindmáig megőrizte, illetve kiegészítette olyan tulajdonságokkal, mint a tömött, lágy szőrzet, különleges színezet. A brit cicák nagyon békések, barátságosak, kiegyensúlyozottak és önállóak.

1 2

Karthauzi

Régóta tenyésztett macskafajtáról van szó. Jellegzetessége a rövidszőrű, ezüstszürke, csillogó és dús szőrzete. Szemei narancsosak vagy aranysárgák. Nagyon szelíd, aktív, játékos macska, aki igényli a szeretetet és a törődést.

13 14

Skót lógófülű

A skót lógófülű macska odaadóan követi gazdáját, akitől igényli a törődést és a figyelmet. Az egyedi külsőt kölcsönző, jellegzetesen lógó fülét egy mutációnak köszönheti.

3 4

Burmilla

Ennek az izmos és zömök, macskának a kissé ferdén ülő hatalmas szemei ezüstösen csillognak. Személyiségüket illetően csendes macskafajtáról van szó, melyben mindegyik állat igazi egyéniség.

9 10

Maine Coon

Ez a cica felnőttkorban elérheti a 12-14 kilogrammos testsúlyt is, így igazi óriás a házimacskák között. Megjelenésére a nagy méreten felül a hosszú szőrzet, és a fülek végén lévő szőrszálak jellemzőek ami hiúzos külsőt kölcsönöz az állatnak. A maine coon egy nagyon barátságos és kedves cica, kimondottan igényli a kényeztetést és a dédelgetést.

5 6

Ragdoll

A ragdoll cicák nagyon vágynak a gazdi társaságára, sokszor úgy viselkednek vele, mint ahogy azt egy kutyától várná az ember. A félhosszú szőrzettel rendelkező fajtát erőteljes megjelenés jellemzi. Több színben és mintázatban fordulnak elő, de a kiscicák csak kétéves korukra érik el végleges árnyalatukat.

a white ragdoll cat with blue eyes looking at the camera near a hat box

Egyiptomi mau

Az egyik legősibb macskafajta az egyiptomi mau. Különlegessége egyedülálló, pettyes mintázatában rejlik. Társaság igénylő fajta, de ugyanakkor tipikus macska is: gazdájával szemben rettentően barátságos, de az idegenekkel szemben bizalmatlan.

11 12