Álommunka macskarajongóknak – 55 cicárra kell vigyázni egy festői görög szigeten

Igazi álommunka vár egy szerencsés állatrajongót a görögországi Szírosz szigetén, ahol 55 macska, festői környezet, lenyűgöző panoráma és nyugalom fogadja a különleges munkakörre kiválasztott gondozót.

A God’s Little People Cat Rescue nevű szervezet által meghirdetett munka, mellyel együtt nemcsak fizetés, hanem ingyenes szállás és étkezés is jár, legalább hat hónapos elköteleződét igényel. Olyan érdeklődők jelentkezését várjak a feladatra, akik elhivatott cicarajongók, ugyanis nem csak felügyelni, illetve etetni-itatni kell az állatokat, de szükség esetén el kell látni a sérüléseiket, ha betegek ápolni őket. De a hirdetésben kiemelik, hogy a macskáknak mindenekelőtt szeretetre és figyelemre van szükségük.

A gondozó szállása egy modern házban lesz saját kerttel és kilátással az Égei-tengerre. Az épület egy félreeső természetvédelmi területen található, ezért olyanoknak érdemes jelentkezni, akik értékelik a nyugalmat és a természetet. Az ideális jelentkező továbbá “felelősségteljes, megbízható, őszinte, gyakorlatias és arany szíve van”. A gondozónak emellett jogosítvánnyal kell rendelkeznie, hogy szükség esetén gyorsan állatorvoshoz tudja vinni a macskákat.

A jelentkezéseket augusztus végéig várják, a munka október elején kezdődik egy 2-4 hetes próbaidővel, amikor csak szállást biztosítanak. Ha mindkét fél elégedett, akkor november 1-től a lakhatás mellé már a fizetés is jár.

Szírosz sziget a Kükládok szigetcsoport tagjaként az Égei-tengeren középső részén található. Hajóval a görög szárazföldről, pl. Athén kikötőjéből könnyedén megközelíthető, akár komppal, vagy szárnyashajóval. A 84 négyzetkilométer területű sziget több mint 20 ezer állandó lakossal büszkélkedhet. A sziget kikötővel rendelkező központja Ermoupolis, ahol a lakosság fele éli mindennapjait.

Gyönyörű partok, elbűvölő halászfaluk, hangulatos, keskeny kis sétálóutcák, kávézók, tavernák, üzletek, és fehérre meszelt kávézók és templomok sorakoznak a hangulatos kis szigeten, ahonnan elindulva a környező szigetvilágot is megismerhetjük egy-egy hajókirándulás alkalmával.

MEGOSZTÁS