Amiért műfenyőt javaslunk cica gazdiknak

A cicák szeretik a fáról lelógó díszeket pofozgatni, ezért nem ajánlunk törékeny dekorációt a fára. A praktikus természetes alapanyagú díszeket és a gyönyörű, fényes műanyag gömböket részesítsék előnyben a cica gazdik. Cicás díszek is fellelhetők. ? De milyen legyen maga a karácsonyfa, ha cicáink vannak? Természetesen műfenyő! Erről szól ez a cikkünk.

Milyen karácsonyfa való a cicás otthonokba?

Amiért műfenyőt javaslunk cica gazdiknak az a cicák biztonságáért és a nagyobb károk elkerülése, megelőzése miatt van. Ugyanis a műfenyő legnagyobb előnye az igazihoz képest, hogy nem sérül. Nem törnek le az ágai, nem szárad ki, nem hullanak a tűlevelei és főleg nem szúrnak. Így szerencsére a cicának sem fog fájni, ha játszik a fával, és a fában sem keletkezhet nagy kár. Nekünk, gazdiknak is sokkal nagyobb felüdülés lesz, ha nem kell a fa állapota miatt aggódni a karácsonyi ünnepek előtt, mert bombabiztos választás a műfenyő beszerzése.

Amikor a cica karma beleakad… a fenyőtüskék veszélyesebbek a puha mancsoknak és a nyálkahártyának. Persze a cicák tudnak magukra vigyázni, de a játék hevében bármi előfordulhat! A műfenyő nem szúr, hanem puha, kellemes tapintású, tűlevelei nem törnek, nem szúrnak be a karom/köröm alá, cicáknak, gazdiknak egyaránt ajánljuk.

Mi van, ha annyira aktív a macskánk, macskáink, hogy borul a fa? A természetes fenyők nem annyira stabilak, pláne, január környékén, amikor már jobban kiszáradtak. Boruláskor lehullanak a tűlevelek, utána már nem olyan szép látvány. A műfenyők kiegyensúlyozottak, stabil fémtalppal árulják őket. Ha pl. kisebb méretű fáknál menthetetlen a borulás, csak fel kell állítani és minden oké, mehet tovább a játék. Persze nagyon fontos, hogy elővigyázatosak legyünk, mert a karácsonyfa nem játék, és egy műfenyő sem örökéletű.

A hófödte műfenyők mellett idén a fehér műfenyőkre is nagy hangsúlyt fektettünk. A cicák szempontjából ez csak azért említésre méltó, mert a műhó fára való rögzítése is egészen jól megoldott. Még a legügyesebb cickák is jó ideig ellesznek a leszedésével, ügyesen eljátszadozhatnak ezzel.

MEGOSZTÁS