Egy szórakoztató trükk, amit te is megtaníthatsz a macskádnak!

Megfelelő motivációval minden cica megtanítható erre-arra. Kitartással és sok-sok jutalomfalattal megtaníthatjuk cicánknak például, hogy csüccsenjen le és maradjon is úgy lehetőleg.

trukk

Aki azonban veszi a fáradságot az ennél látványosabb “trükköt” is megtaníthat kedvencének, akár azt is, hogy átugorjon a kört formáló karunk között. Az efféle gyakorlat nem csak arra jó, hogy a vendégeink előtt villoghassunk, hanem közelebbi kapcsolatba is kerülünk a macskával. A tanítgatás közben a macska és gazdája között elszakíthatatlan kötelék szövődik, amelyben a macska már nem passzív szereplő. A társállat és az ember megtanulja egymás jeleit megérteni, így a későbbi konfliktusok is könnyebben kezelhetők lesznek.

Következzen lépésről-lépésre a betanítás mikéntje:

Fontos azért megjegyezni, hogy a tanulás nem fog egy pillanat alatt történni. Fontos, hogy újra és újra, napról-napra ismételjük az épp aktuális fogást a macskával, amíg meg nem tanulja azt. Légy türelmes, ne siettesd és persze ha kedvenced végképp nem akarja elsajátítani a “feladatot”, akkor ne nagyon erőltesd.

MEGOSZTÁS