Ez a félénk óriás lehet a világ leghosszabb macskája

Amikor az Ausztráliában élő Stephy Hirst 3 évvel ezelőtt hazavitte magával aranyos kiscicáját, még nem is sejtette, hogy Omar nevű kedvence olyan hatalmasra fog nőni, hogy még Guinness World Records érdeklődést is felkelti majd. A vörös kandúr egy elképesztő méretekkel bíró Maine Coon, aki nagy eséllyel pályázik a világ leghosszabb macskája címre.

1

A Maine Coon fajtájú cicák egyébként is hatalmas méretűek, de a 14 kilogrammos, és 120 centiméter hosszú macska jócskán túltesz még fajtársain is. Omar igazi internetes híresség lett, miután egyik fotója a Cats of Instagram nevű oldalon megjelent, és rövid idő alatt közel 300 ezer lájkot zsebelt be. A termetes macska egycsapásra a cicarajongók kedvence lett, és az óriás macskáról azóta az egész ausztrál sajtó beszámolt. Gazdája szerint azonban Omar nincs oda a hírnévért, így egészen bizonyos, hogy a félénk macska nem lesz tévéműsorok vendége.

Omarnak egyébként szigorú napirendje van, ugyanis a termetes macska általában hajnali 5 órakor ébred, majd megreggelizik, aztán pedig a ház körül sündörög, játszik a kertben, vagy épp a család kutyáival, ezután napozik egyet a trambulinon, sötétedés után pedig elfogyasztja kedvenc vacsoráját, s végül odabújik gazdáihoz, hogy egy kis simogatást kérjen tőlük. Omar emellett hatalmas tehetség az ajtók, szekrények, fiókok és zuhanykabinok kinyitásában.

2 3 4 5 6 7 8 9 10