Gázfűtés palackból – kis palack nagy lehetőségek

A palackos gáz többféle módon, és több helyen alkalmazható és számos előnnyel jár. Ahhoz, hogy éljünk a palackos gáz előnyeivel, nem szükséges közel lennünk a gázhálózathoz, így függetlenné válhatunk az adott helyen a gázhálózat kiépítettségét tekintve. A palackos gáz továbbá könnyen szállítható, így szinte bárhová elvihetjük magunkkal.

A palackok kiürülése esetén számos ponton gyorsan újratölthetjük, vagy akár palackautomatában kicserélhetjük.

A palack méretét, és ezzel a gáz mennyiségét a felhasználási szükségleteinknek megfelelően válasszuk ki. Jelenleg a 7,5–23 kg közötti méretekből válogathatunk. A méreteket és az alkalmazott biztonsági megoldásokat a felhasználási célokhoz igazítva állapították meg.

Az emberek többsége a palackos gázt sütés-főzéshez használja akár tartósan a háztartásban, akár nyaralóban, sőt különböző rendezvények, fesztiválok alkalmával is kiváló választásnak bizonyul. Természetesen a palackos gáz hasznos nyaraláskor, hétvégi túra során vagy egy baráti grillezéshez is, azonban a sütés-főzés mellett a gázfűtés is megoldható palackból.

Ha van egy nyaralója, és azt nemcsak a meleg hónapokban szeretné használni, a palackos gázfűtés tökéletes megoldás, még akkor is, ha az adott helyen ki van építve a gázhálózat. Ugyanis vannak olyan hónapok, amikor nem látogatja olyan sűrűn a nyaralóját, hogy a készenléti díjat érdemes legyen fizetni. Amennyiben viszont a gázfűtést palackból oldja meg, csakis a valódi fogyasztásért fizet. A fa- vagy szénfűtéshez képest pedig a palackos gázfűtés több értelemben is tiszta. Először is nem keletkezik kosz, vagy por, nem kell hamut takarítani, fát vágni, másrészt pedig az égetése során más fűtőanyagokhoz képest a legkisebb mennyiségű káros anyag keletkezik és szabadul ki a levegőbe. Így tehát nemcsak kényelmes és gyors fűtés mellett dönt, hanem környezetbarát megoldást is választ. És bár ezzel mindig óvatosan kell bánni, de a fa- vagy szénfűtéshez képest a palackos gáz használatakor a legkisebb az esélye a szénmonoxid keletkezésének. Természetesen mindig érdemes időszakosan leellenőrizni az egyes palackok csapjait és az egész fűtési rendszer működését, de ez más fűtési megoldásokra is érvényes.

Egy szóval a gázfűtés palackból kényelmes, gyors, bárhol alkalmazható és környezetbarát is!

MEGOSZTÁS