Létezik-e olyan stratégia, amivel mindig lehet nyerni ruletten?

Ruletten nyerni nem egyszerű dolog, de ha ezt a  kérdést nézzük, akkor van olyan stratégia, amivel némileg jobban biztosítható egy tartósabb nyeremény-folyam, mintha csak vaktában lövöldöznénk. Tudnod kell ugyanakkor, hogy a rulett az egy szerencsejáték, és mint ilyen, a háznak mindig nagyobb előnye van, és hosszú távon a kaszinó nyer. De lehet nyerni ruletten, nem sokat, nem mindig, de ha ügyesen teszed meg a téteket pár plusz ezrest összeszedhetsz. Nézzük, hogy milyen stratégiákat szoktak alkalmazni a profi játékosok!

Rulett fogadási rendszerek

Kétféle fogadási rendszert szoktak a rulettben alkalmazni:

1.    Progresszív fogadási rendszer

2.    Állandó tétek

Amikor online keresgélsz, szinte biztos, hogy valamelyik progresszív fogadási rendszerrel fogsz találkozni, amelyek közül mindnek megvan a maga előnye és hátránya is. A második típusba tartozó tételhelyezési módok szintén  jó tulajdonsággokkal randelkeznek, de itt is érvényes az alapszabály, hogy a ház mindig nyer.

A progresszív rendszerek – pro és kontra

A progresszív rulett fogadási rendszerek még mindig nagy népszerűségnek örvendenek, és nem csak idegen nyelven, de magyarul is számtalan leírás olvasható arról, hogy hogyan működnek. Sokan sajnos odáig merészkednek, hogy azt mondják, hogy a rulettel lehet pénzt keresni, kvázi otthoni munkaként is működhet. Ez persze nem igaz, hiszen a rulett egy játék, szerencsejáték, és mint ilyen, véletlenszerű eredményeket mutat. Nézzük meg, hogy mi az előnyei, és mik a hátrányai a progresszív fogadási rendszereknek

Pro

Kontra

Alacsony kezdőtéttel is játszható

Rossz sorozat esetén hamar elérhető az asztali limit

Alapjukat a külső tétek adják, így majdnem 50% az esély, hogy nyerünk.

A kaszinók gyakran részletszabályokkal korlátozzák a külső tétekre való fogadást.

Stabil nyeremény-folyamot biztosítanak

Mivel alacsony téttel indulnak, alacsony a nyeremény összege is.

 

Kockázatosak, kis tőkével rendelkezőknek nem ajánlott.

 

A progresszív rendszerek kis kezdőtéttel indulnak (mondjuk 1$) és ha valaki nyer, akkor ennyi lesz a profitja is, mivel általában 1:2 a kifizetés, tehát 1 zseton után 2 zsetont kap vissza (1 a tét, 1 a nyeremény).

A legtöbb ilyen stratégia a vesztes kör után a progresszív tétemelést szorgalmazza, így egy Martingale vagy Fibonacci sorozattal hamar elérheted az asztal limitjét. Ebben az esetben pedig bukod a már megnyert pénzed.

A nyeremény általában annyi, mint a kezdőtét, tehát lehet, hogy 10 vesztes kör után megnyered  a 11.-et, de csak 1 zseton a profitod.

A progresszív, külső téteket preferáló rendszerek hátránya még az is, hogy a kaszinók ezeket nem számítják bele a bónuszok kipörgetési követelményeibe, sőt gyakran még a lojalitási rendszerekbe sem.

Hol érdemes stratégiával rulettezni?

Ezeket a garantált nyereményeket hozó rendszereket elsősorban a rulett online változataiban szokás játszani. Az oka ennek az, hogy a játékoknak  számos verziója érhető el online :

 Amerikai rulett

 Európai rulett

 Francia rulett

 Progresszív jackpot rulett

 Élő rulett

Ha arra pályázol, hogy nyerj, akkor az európai rulettet kell kipróbálnod. Miért? Mert az európai rulettben csak egy nulla van, és ha olyat találsz, ahol él az „en prison” vagy a „la partage” szabály, akkor nem buksz nagyot.

Magyarázat

Az „en prison” és a „la partage” két részletszabály, ami akkor lép érvénybe, ha 0-án áll meg a rulettlabda: az elsőnél az egész téted megmarad, így esélyed van nyerni vele. A másodiknál pedig csak a felét viszi el a ház egy nullával végződő pörgetésnél.

Rulettezés állandó tétekkel

A másik oldalon láthatjuk azokat a tippeket és stratégiákat, amelyek nem növelik a téteket, hanem a véletlenszerűségre és a nagyobb kifizetésekre alapozódnak. Ezeknél a stratégiáknál a cél az, hogy le legyen fedve az asztal minél nagyobb része, és ezzel a ház előnye csökkenjen.

Nézzünk néhány példát!

D’Alembert rendszer

Hasonlóan a Martingale-rendszerhez, a D’Alembert egy progresszív fogadási rendszer. Ugyanakkor itt kisebb léptékben változnak a tétek, míg a Martingale-nél ugyebár folyamatosan duplázol.

     Alapja a külső tétekre való fogadás (piros-fekete, páros-páratlan, első 18 szám – utolsó 18 szám)

     Ki kell jelölnöd egy egységet (ez lehet 10 cent, de lehet 100 dollár is)

     Az alapstratégia: egy egységgel növeled a tétet, ha veszítesz, eggyel csökkented, ha nyersz

A James Bond stratégia

Ennél a tételhelyezési rendszernél az asztalon lévő számok közel felét lefeded, így – elvileg – visszafogsz a ház előnyéből. Elvileg. Nézzük meg a részleteket!

   A James Bond esetében így helyezd el a tétjeid:

o   14 egység a 19-36 külső tétre (az asztal felső harmada lefedve)

o   5 egység 13-18-as oszlopra (tehát mind a hat számra fogadsz)

o   1 egység a 0-ra

  A teljes összeg, amit felteszel az 20 egység, miközben 8, 10 és 16 egység a maximum, amit nyerhetsz.

Érdemes tesztelni minden stratégiát demó verziókban!

Ha szeretnél egy stratégiát kipróbálni, vagy esetleg kicsit biztosabbra mennél a rulett-nyereményekkel kapcsolatban, akkor érdemes tesztelgetni. Javasoljuk, hogy keress egy olyan online kaszinót, amelyik engedi, hogy kipróbáld a játékokat. Itt van a VulkanVegas például, ahol több mint egy tucat szoftveres és élő rulettjáték érhető el. Azon kívül, hogy ingyenesen is kipróbálhatsz minden játékot, nagy előnye az, hogy szinte minden magyar nyelven is elérhető!

Így teszteld a stratégiákat:

1.  Válaszd ki,  egy egység értéték.

2.  Jegyzetelj! Írd fel, hogy mennyit tettél fel, mennyit nyertél, mennyit vesztettél, mennyi a nyereséged. (Erre a legjobb egy excel táblázat).

3.  Vesd össze az eredményeket!

Összefoglalva

A rulett egy élvezhető és izgalmas játék, amit hamar meg lehet szeretni. Ez az a játék, amit sokan írnak le „pénzkeresési” lehetőségként, ami csak amiatt lehet részben igaz, mert itt a legkisebb a kaszinó előnye. Ha szeretsz játszani, és kíváncsi vagy arra, hogy mennyit nyerhetsz a ruletten, akkor érdemes lehet kisebb tétekben kipróbálni valamelyik stratégiát. De tudod mi a legjobb módszer? Ha egyszerűen csak úgy játszol, ahogy jól esik. Miért? Mert így élvezheted is, és még akár nyerhetsz is!

MEGOSZTÁS