Megtalálta szintén különleges kinézetű barátját a bántalmazott kisfiú

Egy hétéves amerikai kisfiú különböző színű szemekkel és nyúlszájjal született. Sokat bántották ezért osztálytársai, most viszont igazi barátot talált: egy elárvult macskát, amely ugyanilyen rendellenességekkel él.

A kisfiúnak az új barátja igazi megnyugvás jelent, mivel az iskolában gyakran bántották kinézete miatt – írja a Origo. A macska és a kisfiú is, szaknyelven úgynevezett heterokrómiával és szájpadhasadékkal született.

A heterokrómia azaz a felemás írisz, nagyon ritka, az emberiség egy százalékát érinti csak. A fiú édesanyja mikor szemtanúja volt egyszer, hogy a kisfiát piszkálják társai az iskolabuszon, úgy döntött saját kezébe veszi a dolgokat.

“Az egyetlen dolog, amit tehetünk a bántalmazók ellen, hogy megváltoztatjuk a látásmódunkat róluk, és azt, ahogy viselkedésük ránk hat” – mondta fiának az anya.

Azonban az anya még nem érezte azt, hogy fia ismét kezdi visszanyerni bátorságát az élethez. Amikor meghallotta, hogy gazdát keres egy mentett macska, amelynek ugyanolyan rendellenességei vannak, mint a fiúnak, egyértelmű döntésre jutott, az állat a családjuk új tagja lesz. Azóta a páros elválaszthatatlan.

Az anya elmondta neki, hogy természetesen mindig lesz rosszindulatú ember, aki megbánt, de nem tudjuk irányítani mások viselkedését. A saját gondolkodásmódunkat kell megváltoztatni velük szemben.

Megkérte fiát, hogy csináljon egy videót a Facebookra, és magyarázza el társainak különleges kinézetét, és kérje őket, hogy legyenek kedvesek vele. A videó 2017 júniusában került ki, és többszázezres nézettséget és többezres megosztást kapott.

MEGOSZTÁS