Mentse meg a kanapéját, és szerezzen be egy kaparófát cicájának!

Ha macskavásárlást tervez, vagy akár már otthon van is egy kedvence, akkor egyáltalán ne gondolkodjon azon, hogy szükség lehet-e macskabútorra vagy sem. Minden macskának élesítenie kell a karmát, hogy megszabaduljon a régi, elhalt hámselytektől, valamint ösztönösen élesíti karmait. Azt tanácsoljuk, hogy a cicának már kicsi korától kezdve legyen kaparófája, különben a lakásban tönkreteszi a bútorokat és a szőnyegeket. A macskakaparó nemcsak a cica természetes szükségleteit elégíti ki, hanem helyet ad a játékra és a pihenésre is, valamint edzi az izmokat, így erősíti a cica egészségét, elősegíti fejlődését.

A cicák számára olyan macskabútor, kaparófa az ideális, amely tartalmaz legalább egy odút, aminek természetesen megfelelő méretűnek kell lennie, ahová a macska elbújhat és onnan támadhatja a felfüggesztett játékokat, valamint legaláb egy fekvőhelyet, ahol pihenhet, amikor csak kedve szottyan rá.

Az a tény is igaz, hogy minél magasabb egy macskabútor, annál jobb – a macsekok kedvelik a kilátást és mászáskor így megfelelően nyújtózkodnak. Képzeljük csak el, hogy a kinti cicák hányszor a legmagasabb fa tetején tanyáznak, onnan lesve az áldozatukat, vagy éppen csak szemlélik a világot, napsütéses időben pedig csak lustán sütkéreznek a napon.

Próbáljon a kaparófa tetejére macskajátékot vagy egy kis jutalomfalatot akasztani, majd figyelje meg, hogyan fog kedvence nyújtozkodni, és kis idő elteltével csupa izom lesz a teste az egészséges testmozgástól.

De mi alapján válasszunk megfelelő játékszert kedvencünknek?

Többféle tényezőt figyelembe kell vennünk választáskor. Érdemes ezeket jól átgondolni, hogy vásárlás után ne bánjuk meg az esetlegesen elhamarkodott döntésünket.

  • Mekkora hely áll rendelkezésre a macskabútor számára?
  • Mekkora a cicánk?
  • Hány cicánk van, illetve mennyit tervezünk?
  • Milyen jellemű a cicánk? Szeret játszani, kergetőzni, vagy inkább lustán pihen naphosszat?

Bárhogy is döntünk, egy dologban biztosak lehetünk. Kis házi kedvencünk meghálája nekünk a gondoskodást, és ha már fiatalon hozzászoktatjuk a kaparófához, nem teszi majd tönkre félett bútorainkat, kárpitjainkat, szőnyegeinket. Ezen kívül a mozgás elősegíti az izmok helyes és megfelelő fejlődését, nem kell attól félnünk, hogy cicánk elhízik és gondok lesznek az egészségével.

Válassza ki a legmegfelelőbb kaparófát kedvencének, ezzel biztosítva a nyugodt és elégedett életet kedvencének és az egész családnak egyaránt.

MEGOSZTÁS