Szibériai macskák vették át az uralmat egy orosz pár birtokán

Szibériai macskák vették át az uralmat egy orosz házaspár birtokán, akik hosszú évek óta bársonytalpúak tucatjaival osztják meg mindennapjaikat. Alla Lebedeva és férje, Szergej a nyugat-szibériai Barnaul városának közelében élnek, s mára világszerte híressé vált vidéki birtokuk, amit csak a macskák paradicsomaként szoktak emlegetni. A macskák “uralkodása” 2004-ben kezdődött, amikor a pár befogadott egy szibériai macskát, Babuskát, akinek hamarosan öt kölyke született, azóta pedig nincs megállás.

20

A macskaimádó Alla rendszeresen tesz közzé felvételeket impozáns kedvenceiről a Twitter-oldalán, illetve a YouTube-on, ahol bárki nyomon követheti a hatalmas bundájával megáldott cicák kalandjait. A macskáknak külön házikót is építettek, ahol 3 “hálószobájuk” van. Nyáron néhányuk egy időre eltűnik, de felfedezőútjuk végén mindig visszatérnek. Alla elmondása szerint a macskák nem csak szépek és barátságosak, de rendkívül hasznosak is, ugyanis távol tarják a rágcsálókat. Arra mindig külön felhívják a figyelmet, hogy az ő kedvenceik szibériai macskák, nem pedig norvég erdei macskák, ahogy sok helyen tévesen írják.

3

A szibériai macska őse számos hosszú szőrű macskafajtának, mint például a perzsáknak is. Körülbelül 1000 évvel ezelőtt alakult ki ez a fajta, bár pontosan nem tudják, mikor jelent meg. Leggyakrabban az oroszországi Szentpétervár környékén fordult elő. Ebből lehet következtetni arra, hogy a fajta is erről a vidékről származik. A bunda erős megvastagodása a rendkívül hideg, zord időjárásnak köszönhető. Ez a különleges megjelenésű macskafajta méltóságteljes, ugyanakkor játékos és kifejezetten szereti a társaságot, s viselkedése sohasem zavaró. Okos és független macskaként jellemzik, amely nagyra értékeli a kedvességet és a gondoskodást.

1 2 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Videó:

MEGOSZTÁS