Születésük óta elválaszthatatlanok a vak cicatesók

A testvérpárra egy ausztrál nő talált a hátsó kertjében. Képtelen volt hátat fordítani az apróságoknak, ezért magához vette őket. Mikor pár hete már nevelgette a kicsiket, a Sydney-ben élő nőnek feltűnt, hogy a kiscicáknak nincs nyitva a szemük. Furcsállta a dolgot, ezért orvoshoz vitte a kölyköket, aki megállapította, hogy mindkét kicsi vak. Hosszas orvosi kezelésre, és drága gyógyszerekre lett volna szükségük, hogy javuljon az életminőségük, amit anyagi gondokkal küzdő megmentőjük nem tudott volna biztosítani.

1

Az asszony ezért nehéz szívvel ugyan, de lemondott a kölykökről. Az ausztrál City Strays elnevezésű állatvédő szervezetnek adományozta őket, akik vállalták, hogy amíg csak szükséges, gondját viselik a két bársonytalpúnak.

2

„A sorsuk már abban a pillanatban eldőlt, hogy megláttuk a róluk készült fotókat. Tudtuk, kerüljön bármibe is, gondoskodni fogunk róluk” – mondja Diana Dammery, az állatvédő szervezet alapítója, majd hozzáteszi, a két kismacskát Stevie-nak és Isaac-nek nevezték el.

„Miután az állatorvosunk megvizsgálta őket, kiderült, hogy műtétre van szükség a fertőzések elkerülése érdekében. Ekkor derült ki az is, hogy Stevie egyik szemére sem lát, testvére, Isaac viszont csak az egyik szemére vakult meg.”

Diana elárulta azt is, a két kiscica gondozásukban szépen cseperedik, és elválaszthatatlan egymástól. „Isaac folyamatosan figyeli Stevie-t. Ha csak megnyikkan, már ott is van mellette, hogy segítsen neki. Épp ezért kizárólag olyan helyre adjuk majd őket örökbe, ahol együtt maradhatnak.”

3 4 5 6 7 9

8

MEGOSZTÁS