Tavaszi felfrissülés cicáknak

Bár a macska alapjáraton nagyon tiszta állat, azért gondozásra neki is szüksége van. Mire figyelj oda rendszeresen cicás gazdaként?

Szőr

Akkor jársz a legjobban, ha kiskorától rendszeres fésüléshez szoktatod. Ezt a macskák általában a kényeztetés kategóriába sorolják, és tűrik, sőt. Ha mégsem, vagy idősebb macskát fogadsz be, akkor szerezz be egy kesztyűre hasonlító simogató kefét, azt lehet, hogy jobban elfogadják. A rendszeres (heti 1-2 alkalom) szőrápolás meghálálja magát, kevesebb lesz a szőr a lakásban, és kevesebb a szőrcsomó okozta emésztési probléma is!

fesules1

2

Fül

Csak nézz bele! A macskák füle, ha egészségesek, akkor szép tiszta. Ha szennyeződést, foltokat látsz benne, vidd állatorvoshoz a cicád vagy próbáld meg óvatosan megtisztítani. Érdemes figyelni a kullancsokra is, még kullancsvédelem mellett is egy-egy képes itt megtelepedni.

tisztitas

Karom

Lakásban tartott cicához dukál a kaparófa. Emellett lehet szolidan vágni is a karmaikat, de mivel a karom végéhez nagyon közel van az érzékeny idegeket, vérereket tartalmazó rész, inkább bízd állatorvosra. Kijárós macskánál, ha a szokásosnál erősebben, hosszasabban nyalja a mancsát, vizsgáld meg, nem lépett-e bele valamibe!

karom

MEGOSZTÁS