Unatkozik a cicád? – 5 egyszerű, otthon elkészíthető játék kedvencednek

Cicánk kondícióját és jó közérzetét figyelnünk kell, ezért nem árt ha rendszeresen játszunk vele. A játék előnyei, hogy mozgás közben boldogsághormonok szabadulnak fel, kedvenced jobban fogja magát érezni. A mozgás fontos dolog, segít az elhízás megelőzésében. Egy lakásban tartott cica esetén figyelemmel kísérheted egészségi állapotát és nem utolsó sorban neked is segít kikapcsolódásban. Az aktív játék időtartama 15 perc legyen minden nap más játékkal foglald le, hogy figyelmét és játékkedvét fenn tudd tartani.

Gumiszalagon lógó madártollak

hozzávalók: 1,5 méter gumiszalag, egy marék toll

A még nagyobb élmény érdekében színes csillogó flitteres anyagok vékonyra vágva. A tollakat és az anyagdarabokat erősen össze kell kötni a gumiszalaggal, hogy ne tudja cicád széthúzni darabjaira. Ha ez megvan, már kezdődhet is a játék!

1

Vécépapírgurigába rejtett jutalomfalat

hozzávalók: 14db vécéguriga, jutalomfalat vagy táp

A gurigákat rakd háromszög formában egymás tetejére és ragaszd össze. Amint elkészültél a ragasztással és megszáradt, 1-1 gurigába rejts el 1-1 jutalomfalatot és indulhat a felfedező kalandtúra!

2

Csörgő

hozzávalók: 1 tetszőleges műanyag doboz aminek van teteje vagy műanyag üveg, 3-5 db színes üveggolyó vagy fémgolyó. A dobozba tedd bele a golyókat és máris készen van a játék.

3

Bármi, ami gurul

Ha nincs otthon kislabdád, akkor vegyél elő alufóliát egy nagyobb darabot és gyúrd össze kislabda méretűvé, és máris kész a játék.

5

Felakasztott gombolyag

MEGOSZTÁS