10 mód, ahogy a macskák fejezik ki a szeretetüket – A Te cicád is így viselkedik?

Gondolkodtál már azon, vajon a macskák hogyan fejezik ki érzéseiket? Ragaszkodásukat ők is megmutatják, csak a jeleket kell figyelned. Következzen 10 mód, ami biztos ismerős lesz neked is:

Időről időre meglep valamivel

Bár számodra Lehet, hogy bosszúságot okoz, ha cicád egyszer csak beállít egy egér- vagy madártetemmel és eléd teszi, ez mégis jó jel! Azt jelzi, fontos vagy kedvencednek és igazán szeret téged. Él bennük a természetes vadászösztön és büszkeség tölti el őket, ha sikerül elejteniük a zsákmányt. Ha ezt elhozza neked, nyert ügyed van, mert odáig van érted! Éppen ezért ilyenkor ne kiabálj szegénnyel, nem érdemli meg.

1

Hátára fekve jelzi, hogy megsimogathatod a hasát

Az állatok nem szívesen mutatják meg a hasunkat másoknak, ám ha azt veszed észre, a cicád átfordul a hátára és a szőrös pocakját tolja eléd, akkor szeret! Biztonságban érzi magát veled, ugyanis még azt is megengedi, hogy a hasát simogasd. Ezt csak feltétlen bizalom esetén csinálja, ilyenkor ugyanis kiszolgáltatott helyzetbe kerül.

2

Hozzád dörgöli a fejét

Bár az emberek között furcsán venné ki magát, ha szeretetünk jeléül a fejünkkel bökdösnénk a másikat, a macskák mégis ezt teszik. Ha hozzád dörgöli a buksiját, az érzéseit szeretné átadni neked, és jelezni, ő tényleg hozzád tartozik. A dörgölődéssel tulajdonképpen meg is jelöl téged, számukra ugyanis az illatok átadása a birtok megjelölését is jelenti.

3

Megharap

Talán ez az egyik legfurcsább szeretet-kifejezés a macskák részéről. Ha azt veszed észre, hogy időről időre megharap (nem is olyan gyengéden!), akkor az azt jelenti, kötődik hozzád. Bár számára ez csak játék, számodra pedig valószínűleg fájdalom, bocsáss meg neki, nem rossz szándékból teszi, sőt!

4

Mindenhová követ

Ez talán a legkevésbé meglepő jellemzője annak, hogy a cicád imád téged. Ahogyan az emberek szeretnek a szerelmük mellett sündörögni, úgy a macskák is. Észrevetted már, hogy mindig ott van, ahol te? Folyton lábatlankodik? Ne szidd meg emiatt, ez csak azt jelenti, veled akar lenni, keresi a társaságodat.

5

Dagaszt a mancsaival

Ha azt látod, hogy a cicád a mancsaival úgy csinál, mintha egy kenyeret gyúrna, akkor éppen a szeretetét fejezi ki. Ez egyfajta ösztön, amit még akkor tanultak, amikor az anyjuk szoptatta őket. Bár a karmaival gyakran megsérti a bőrödet vagy esetleg kárt tesz a szőnyegben, bocsáss meg neki, hiszen nem akar rosszat.

6

Begörbíti a farka végét

Könnyen felismerhető jel az is, ha a cicád magasan tartja a farkát és a végét kissé begörbíti. Ha közben néz rád nagy szemekkel, az azt jelenti, nagyon vágyik már egy kis simogatásra, hát, add meg neki, amit kér!

7

Dorombol

Valószínűleg ezzel nem mondunk új dolgot, hogy a cica dorombolása a szeretet jele. Többnyire akkor teszi ezt, amikor simogatod. De nem csak azért dorombol, mert jól esik neki, hanem azért is, mert hálás neked és tudtodra adja, hogy nagyon is kedvel és kötődik hozzád.

8

Szemkontaktust termet veled

Ahogyan az emberek között is fontos szerepe van szemkontaktusnak, úgy a cicák számára is sokat jelent az egymás szemébe nézés. Amennyiben gyakran néz rád, az azt jelenti, megbízik benned és szeret téged. Ha közben lassan le is zárja a szemét, az pedig felér egy cicapuszival!

10